Första dagarna i din nyinköpta "möblerade" boning?

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Sotanini, 23 januari 2014.

  1. Sotanini

    Sotanini Medlem

    Blev medlem:
    12 december 2013
    Inlägg:
    206
    Mottagna gillanden:
    3
    Och där stod du, med eller utan familj. Och hur kändes det när du öppnade skåpluckor mm och det var tomt där? Eller hade du kanske förberett dig och fyllt upp resväskan med engångstallrikar, -bestick, -glas osv? Vad är det kutym att människor lämnar kvar när de säljer sin bostad? Att ge sig ut på stan för att jaga lite dryck och bröd för första måltiden brukar inte vara så oöverkomligt, men resten...? Muggar, koppar mm????think

    När vi köpte vår sommarstuga i Flenstrakten så fanns alla köksattiraljer mm kvar. Hur brukar det vara i Spanien? Man har ju inte så värst många kilo som man får ta med på det billiga flyget (om ens några - har inte hunnit läsa på än).

    Att kunna få i sig, om än en liten, frukost är ju härligt innan man går ut på stan (eller åker till IKEA) för att handla. Det vore kul att höra hur ni burit er åt!!!:eek:
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Louis

    Louis Aktiv medlem

    Blev medlem:
    7 februari 2013
    Inlägg:
    593
    Mottagna gillanden:
    57
    Det vanligaste är väl att bostäderna säljs fullt möblerade.I mitt fall var det ett Madridpar som sålde,mkt förmögna vad jag förstod och dom lämnade kvar allt.Även alla handdukar ,lakan,mängder med rengöringsartiklar ,allt porslin,osv.
    Det vi fick köpa var ju matvaror då dom hade lägenheten som sommarbostad.
    Sen har vi bytt ut efter hand då vi inte gillar spanska tavlor och möbler har vi annan smak,men det är många som blivit jättelyckliga vid sopstationerna.Ibland nästan slagsmål om lampor,tavlor,mm.
     
  4. Maria Johansson

    Maria Johansson Ny medlem

    Blev medlem:
    4 januari 2014
    Inlägg:
    33
    Mottagna gillanden:
    1
    Matkasse och Möblemang

    Hej!
    Det finns endel habrovinker man kan göra för att få de första dagarna i sin nya boning lite mer gemytliga.
    Av mäklarfirman som vi köpte lägenheten av hade erbjudande med "frukostpaket" matkasse och allt vad det hette. Vi tog ett frukostpaket för att start lite mjukt och sedan gick vi själva ut och handlade resten. - Men det är ju klart....Mäklarfirman hade ju nycklarna eftersom vi hade beställt hustillsyn av dem redan strax efter vi köpte boningen.
    Vet andra som har använt sig av företag som har leverat en matkasse vid en viss tidpunkt när man precis har anlänt utan att lämna nycklar till någon utomstående.
    Angående möblemanget är beroende på vad ni kommer överrens om innan med den förre ägaren. Det vanligaste verkar vara att ägaren bara tar med sig sina personliga saker som foton, prydnassaker etc. Men det bästa är att komma överrens om det innan och få det nerskrivet, kanske ett annex till lagfarten...
    Lycka till!
     
  5. Apple

    Apple Ny medlem

    Blev medlem:
    11 maj 2010
    Inlägg:
    50
    Mottagna gillanden:
    0
    I vår lägenhet fanns allt, mer än allt, slängde/ställde ut säkert 20 säckar och massor med saker och prylar. Ställde de bättre sakerna vid containrarna och det försvann snabbt därifrån :). Bestick och tallrikar tyckte jag inte jag fick fräscha så mycket inhandlades på nån chino perfekta affärer där allt finns och billigt är det! Sen städades i dagarna 3 och vid nästa resa ner började vi fixa lite mys som vi vill ha det, nu i vår blir nog det mesta fixat... Till vi vill byta nåt mer, nytt kök blir det nog.
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. Linkan

    Linkan Aktiv medlem

    Blev medlem:
    29 oktober 2013
    Inlägg:
    355
    Mottagna gillanden:
    41
    ja det verkar vara väldigt olika,, vi fick allt från köksattiraljer av bra kvalité via uppsättningar av gardiner och överkast till barnleksaker, men fick istället städa ur ordentligt( gör man ju ändå), en otroligt tjock tjockteve som jag fick köpa en pirra för att bli av med,,,,
    men det akuta kan du ta hos kinesen eller dolmi vid los locos beachen,,, vi gjorde också några vändor till Ikea (bl.a. en söndag då det var stängt:( ) vilket inte tillhör nån av mina favoritbutiker precis,men de e sånt man får ta,,,,
    lycka till med nya boendet,,,, om några år kommer du skratta åt den erfarenheten
     
  8. Emmisdemmis

    Emmisdemmis Aktiv medlem

    Blev medlem:
    18 mars 2013
    Inlägg:
    259
    Mottagna gillanden:
    31
    Hej,
    Till skillnad mot ovanstående skribenter, fanns det nästan NADA i vårt hus.think
    Vår lilla dam hade blivit förargad på oss, när vi vägrade betala något svart.

    Det enda som fanns var två sängar, några gardinkappor och ett plastmöblemang. Alltså inget husgeråd alls. Vi stannade till på Consum på vägen dit på kvällen och köpte minijoghurts med plastskedar.
    På morgonen när vi vaknade gick vi ut och letade efter ett närliggande café ,som kunde servera kaffe.. Allt öppnade först senare, men svensken på hörnet serverade kaffe trots att de inte hade öppnat.:):)

    Senare på dagen gick vi till en affär som hette Dompti. Där köpte vi lite glas, bestick och tallrikar för de närmsta dagarna. Men vi åt mest ute, tacksamma för att det var så billigt (jmfr Sverige).:)
    Vårt lilla hus behöver alltså rustas med möbler och husgeråd.
    Trevlig kväll, hälsar Emma :)
     
  9. AnAx

    AnAx Ny medlem

    Blev medlem:
    18 januari 2013
    Inlägg:
    26
    Mottagna gillanden:
    5
    Likt många andras berättelser här så fanns porslin och bestick kvar i lägenheten när jag köpte den. Det som möjligen skiljer är att spanjoren som som bodde där tog med sig en liten tavla och sitt minimala TV-set för att sedan lämna ALLT annat: Möbler, tallrikar, bestick, solstolar, lakan, kuddar, fiskespön, oöppnade brev, kläder (pyjamas/t-shirt/kalsonger etc), kontaktlinser, is i frysen & mat i kylen...som sedan stod avstängd i 2-3 månader.

    offtopic Man kan sälja ett kylskåp fullt med mögel för 25 euro till en Second hand-affär.

    Angående mat så anlände jag lägenheten mitt i natten. Mäklaren hade skickat med ett litet paket med kex,mjölk,frukt & vatten.
    Då jag varit på plats innan visste jag var en 24-timmars öppen butik låg så det skulle varit möjligt att inhandla ändån.

    Frukosten, första dagen, kan man lösa genom att uppsöka valfritt café om man har sådana i närheten.
     
  10. Perra

    Perra Medlem

    Blev medlem:
    10 oktober 2010
    Inlägg:
    173
    Mottagna gillanden:
    4
    När jag köpte lägenheten var den helt tom. Inte ens kyl, inga lampor(inte ens kontakter för dem), inga möbler alls. Den var nybyggd 2006, men stått tom till 2013 april då jag köpte den(till halva utgångspriset -06).

    Jag åkte ner med familjen och bodde på hotell en vecka, under den veckan var det shoppa, shoppa och lite shoppa till som gällde. Ställde in allt i lägenheten + såg till så min amiga i Torre kunde ta emot beställningsvaror(inkl vitvaror) som kom i kartonger till lägenheten efteråt.
    Åkte ner med en polare en månad senare under en vecka och skruvade ihop allt, koppla in 9-10 lampor och packa upp allt. Ett par dagar senare kom min sambo och vår dotter över helgen och då var allt klart för dem att börja njuta:)

    Det jobbigaste var att säga till sig själv "sluta skruva/koppla el osv" när klockan var 0300 och man tänkte "bara lite till":)

    / Pedro
     
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. Lilly

    Lilly Medlem

    Blev medlem:
    17 juni 2013
    Inlägg:
    68
    Mottagna gillanden:
    2
    Vi alla har olika erfarenheter, alla våra möbler som ingick är förstörda på grund av vattenskada vi har haft. Så när vi kommer i mars så får vi börja slänga allt och åka till Ikea och köpa sängar och soffa, men det känns ändå kul att få börja inreda. Vi får göra som ni alla andra åka till chino butikerna och köpa bestick. Vi kommer bo på hotell dom första 2 nätterna för att få någon sorts ordning. Skönt att höra att vi ändå har ganska lika upplevelser ändå :)
     
  13. Sotanini

    Sotanini Medlem

    Blev medlem:
    12 december 2013
    Inlägg:
    206
    Mottagna gillanden:
    3
    Ni är för ljuvliga!

    Det är en ren fröjd att läsa era inlägg och svar. Ska läsa dem alla återigen i morgon men just nu njuter jag bara av känslan av vad ni skriver. Kram till er alla. Hoppas vi får chansen att träffas i Torre. Gunilla och Berra
     
  14. rinconada

    rinconada Känd medlem

    Blev medlem:
    6 oktober 2010
    Inlägg:
    3.875
    Mottagna gillanden:
    217
    Ja, jag hade lägenheten fullt utrustat, städat så det var bara att leva och bo där. Dock hade jag inget varmvatten, ingen värme, inget spis första julen, men det fixade sig ändå. Mina vänner körde mig till Carrefour där jag kunde inhandla en vattenkokare, mikrovågsugn, ett duntäcke och en liten värmefläkt (bordsmodell). Jag fick mat på bordet och lite värme i stugan och kunde tom sova gott om nätterna under det varma täcket.

    Visserligen fanns allt husgeråd på plats men jag har tagit med mig lite eget pö om pö från Sverige. Tex egna bordslampor som gillar extra mycket har jag tagit ner till Torre i handbagaget, en lampa åt gången. Jag får göra många resor till innan allt är där på plats tror jag.

    Förresten, några spanska mäklare har sagt att om man visar upp lägenheten fullt möblerat, tex på nätet, ska allt vara kvar vid köp. Annars måste man säga vilka saker som inte ingår i köpeavtalet. Om läser spanska annonser tex på segundamano, står det "amueblado" = möblerad.

    Bankåtertagna lägenheter/hus är ofta utan möbler, tom utan köksinredning.
     
  15. haho1018

    haho1018 Ny medlem

    Blev medlem:
    14 april 2011
    Inlägg:
    87
    Mottagna gillanden:
    1
    Flen!!!

    Jag ser att ni redan fått många svar, men för oss fanns husgeråd kvar, däremot hade ngn snott vårt kylskåp och Micro. Så är det inte det ena så är det andra... :eek:
    Tänkte bara säga att vi bott i Katrineholm och haft stuga i Warbro strax utanför Flen, så där har vi varit mkt! Lycka till med ert boende i Torre! :sol:
     
  16. Sotanini

    Sotanini Medlem

    Blev medlem:
    12 december 2013
    Inlägg:
    206
    Mottagna gillanden:
    3
    Vad kul att höra att ni bott i Warbro. Vi har ju vårt lilla svenska paradis där på Envägen 37 i A-området och det kommer att bli vår fasta svenska punkt i framtiden eftersom vi säger upp Flensbostaden.
     
  17. Janneman

    Janneman Medlem

    Blev medlem:
    21 mars 2013
    Inlägg:
    383
    Mottagna gillanden:
    10
    Vårt nybyggda radhus köptes 2012/13 och möbler,vitvaror, elektronik mm på plats efter "intensivinköpsrunda" för att några dagar senare försvinna (inte allt men det som var bärbart och av värde) från bostaden. Det visade sig att det fanns en dublett av nyckeln trots att byggherren sagt att vi fått alla nycklar, tjuven kunde enkelt bära iväg nya och ouppackade varor *suck* Så det var bara att åka ut på ännu en "intensivinköpsrunda" ;:(

    Det som fanns i monterat och följde med på köpet i köket var köksfläkten, kyl/frys, tvättmaskin, varmluftsugn, micro mm fick köpas. Skulle nog inte välja att göra samma inköpsrunda igen utan förhandla mig till ett bra pris av byggheren så det är monterat och klart när man kommer ner på plats.
    Man lär så länge man lever :sol:

    Nu är alla låscylindrar bytta, galler, larm, och även IP kameror på plats på utsidan om en månad :D
     
  18. Dalevi

    Dalevi Ny medlem

    Blev medlem:
    16 maj 2013
    Inlägg:
    29
    Mottagna gillanden:
    0
    När jag mötte våra engelska grannar för första gången så kände de igen mig. Ah, det var du som handlade så mycket på chino. " We've all gone thrue that " Både kul och mysigt att få göra den till vår egen.
     
  19. DiBo

    DiBo Aktiv medlem

    Blev medlem:
    14 juli 2013
    Inlägg:
    522
    Mottagna gillanden:
    68
    Vi kom till välutrustat litet hus, allt, precis allt fanns och t.o.m. diskhanddukarna hängde på plats och var nystrukna. Huset var så skinande rent och fräscht att vi nästan blev tårögda. Dessutom blommor i krukorna på terrassen!
    Vi köpte huset i slutet av september 2013 och bodde på hotell Madrid några dagar innan tills själva köpet och besöket hos notarien var klart. Vi fick nycklarna mitt på dagen och flyttade in. Hann då handla mat och installera oss innan det blev mörkt på kvällen.
    Kanske ett alternativ med hotell några nätter?
    Lycka till!
     
  20. Beckis

    Beckis Medlem

    Blev medlem:
    25 oktober 2012
    Inlägg:
    43
    Mottagna gillanden:
    0
    Det mesta fanns kvar i vår lägenhet när vi tog över. Det mesta åkte också ganska omgående ut, och det som är kvar väntar på att bytas ut. Jag slängde i princip alla textilier som fanns kvar. Dels för att det inte alls var min smak (tog över efter ett äldre par från England), men även att det inte kändes jättemysigt att ta över gamla sängkläder, allt från lakan till kuddar, täcken, överkast you name it... och handdukar, gardiner, mattor... allt... Tallrikar, bestick, glas och allt annat sådant byttes också omgående ut av nyinköpt. Efter att vi vaknat upp första morgonen åkte vi mot IKEA så fort vi svalt frukostmackan (blev orostad rostmacka eftersom strömmen gick pga regnstorm under natten).

    De hade lyckats klämma in vansinnigt mycket möbler för en så liten yta och allt som jag inte gillade åkte ut till soptunnan, där det typ blev slagsmål om sakerna. Det vi har kvar är sängarna, sofforna och lite andra mindre möbler. Sofforna ska ut för jag tycker de är alldeles för stora och klumpiga i vårt pyttelilla vardagsrum, sen får vi se hur det blir med resten. Ett par säckar med diverse souvenirer från halva europa åkte också ut. De hade ändå plockat ur mycket, jämfört med vad som fanns när vi var där och tittade, men jag skulle nog slänga mycket mer om jag skulle lämna över faktiskt. Vad tänkte de att vi skulle göra med sju par miniatyrträskor i porslin från Holland? *fniss*

    En del hushållsapparater har också bytts ut. Brödrosten höll på att bränna ner stället, så det fick bli en ny. Kaffebryggare och sånt också. Och diskhon, för den var det ett hål i.

    Jag tycker ändå det var bra att köpa möblerat, för då har man i alla fall något att starta med medan man tänker ut hur man vill ha det. Men man vill ju såklart göra stället till sitt eget och det tycker väl jag är minst halva nöjet med att sätta nytt bo. =)
     
  21. haho1018

    haho1018 Ny medlem

    Blev medlem:
    14 april 2011
    Inlägg:
    87
    Mottagna gillanden:
    1
    Lägg av!!

    Jag tror vi hade 38:an i samma område, samma gata!!! Måste kolla på några gamla bilder och se om 37:an är det hus tvärsöver gatan jag tänker på!
     
  22. Stef

    Stef Aktiv medlem

    Blev medlem:
    16 augusti 2013
    Inlägg:
    460
    Mottagna gillanden:
    99
    Vi har tomt hus när vi kommer ner i vår, kommer bo på hotel första dagarna så vi hinner köpa sängar och göra grovstädning.
    Hoppas att de fortfarande finns möbler på lager när man kommer ner..

    Blir väl spartanskt boende första veckan innan vv beredare och kylskåp m.m har införskaffats, så då känns hotel bra, även om man saknar lite att man inte köpt färdigmöblerat :)
     
  23. perraxx

    perraxx Medlem

    Blev medlem:
    28 oktober 2012
    Inlägg:
    57
    Mottagna gillanden:
    1
    I vår lägenhet ingick precis allt.... Kunde bo där från första sekund :)
     
  24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...