så här när det närmar sig jul vill man ju gärna ta hem något typiskt spanskt till det tradionella julbordet. Funderar på att ta hem ett ben ibericoskinka, men vet inte om man får göra det? "Planen" är att rulla in den i många svarta sopsäckar, slänga ner benet i en stor resväska som vi sedan checkar in på flygplatsen. Dock vet jag att det finns vissa regler när det kommer till att flytta mat mellan länder - hoppas någon på forumet kan hjälpa mig att reda ut vad som gäller och om detta är praktiskt genomförbart. Är inte så sugen på att köpa ett ben för 5-600 EUR som sedan blir taget av tullen på flygplatsen... //towei
Hej! Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Flytta till Spanien? - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad). Hyra ut bostad i Costa del sol? - Använd vårt formulär & få hjälp med uthyrningen. Luta dig tillbaka & inkassera hyresintäkterna. Ska du sälja din bostad i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Behöver du juridisk rådgivning som svensk i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra! PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Ja det är ett sådant ben jag tänkte köpa - kan väl ligga runt 5-6 kg? Men får man ta med sig sådant till Sverige?
hej towei, jag tror att det går bra! Men ring bolaget innan och fråga för säkerhetsskull. Om du förpackar det väl kanske du kan lägga det i en väska och checka in den.