T10 med olika zoner?

Diskussion i 'Barcelona' startad av Fredrik & Emelie, 30 juni 2013.

  1. Fredrik & Emelie

    Fredrik & Emelie Ny medlem

    Blev medlem:
    19 maj 2013
    Inlägg:
    2
    Mottagna gillanden:
    0
    Har läst lite om kortet t10. Ni som känner till det, räckte en zon för er? Eller kommer man inte långt alls då? Står alternativen mellan 1-6 zoner eller finns fler? Gällde t10 kortet på de flesta kommunala transportmedel som det står eller dök ni på problem på något ni trodde ingick?
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Backis

    Backis Ny medlem

    Blev medlem:
    16 februari 2009
    Inlägg:
    379
    Mottagna gillanden:
    13
    Hej, hoppas jag inte svarar för sent, är inte inne sá ofta.

    T10 zon 1 räcker till det mesta. Det gäller frán Prat-flygplatsen till Badalona och nágra av kranskommunerna. Zonerna utanför är väldigt smala, sá man fár litet för merkostnaden. Sitges, t ex ligger, i zon 3 och ska ni bara áka dit en gáng blir det billigare att lösa en enkel. Á andra sidan kostar en T10:a ungefär som fem enkla. Tvá kan ju áka pá samma, sá man har snabbt igen pengarna.

    T10 gäller inte pá specialtrafik, Blá spárvagnen eller de blá bussarna mot Tibidabo t ex, direktbussar till Camp Nou eller sightseeing-bussarna.

    Zonerna hittar ni pá www.TMB.cat , länstrafiken liksom. OBS att indelningen är olika mellan TMB och Renfe. De senare tycker t ex att Prat ligger i zon 4. Om ni köper enkla, sá gör det i TMB:s röda automater, inte i Renfes gröna. (Litet knepigt, det där. Renfe är spanska staten som kör lokaltágen, TMB är Katalonien, som är beställaren.)

    Ser att ni undrar om Girona i ett annat inlägg. Tág är bäst. Lokaltáget kostar knappt 8 € men tar 1,5 timmar. Litet snabbare gár Renfe Media Distancia, kostar runt 10:an. Avant tar en dryg halvtimme och kostar runt 15€. Man kan áka AVE ocksá men det gár lika snabbt som Avant och kostar mycket, mycket mera. (TMB kör inte i Girona-provinsen).

    Trevlig resa

    B
     

Dela sidan

Laddar...