Läste i SpanienPosten att Nisperosfröet är svagt giftigt och skulle kunna avge små mängder av cyanid. Är det någon som vet om det därför är olämpligt att lägga det i komposten?
Hej! Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Flytta till Spanien? - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad). Hyra ut bostad i Costa del sol? - Använd vårt formulär & få hjälp med uthyrningen. Luta dig tillbaka & inkassera hyresintäkterna. Ska du sälja din bostad i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Behöver du juridisk rådgivning som svensk i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra! PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Hittade denna, undrar om det är vad du menade? Iaf är fröna lite giftiga... http://en.wikipedia.org/wiki/Loquat
Är det Nisperos som brukar finnas bland efterrätterna på Wok-bufféborden? Nästan genomskinligt vita och väldigt goda och i någon slags inläggning? rocio
Ett bra erbjudande American Express SAS EurobonusFå 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se. PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
När jag var barn hade vi ett Nispero träd hemma som gav oss väldigt fina frukter som vi gjorde marmelad av. Ingen av oss blev sjuka av det!!
Ja enligt wikipedia heter det tydligen Mispel pà Svenska och den vanligaste sorten idag är den japanska mispeln... Inte bara kärnorna som är giftiga, utan bladen ocksà, samma som andra frukter i samma familj som tex aprikos eftersom de innehàller cyanid, men i sà làga doser att det i princip är nästan omöjligt att förgifta sig.