Hur man gör av med 1300:- på 5 minuter

Diskussion i 'Spanien' startad av Lundberg, 14 augusti 2012.

  1. Lundberg

    Lundberg Medlem

    Blev medlem:
    28 juli 2011
    Inlägg:
    556
    Mottagna gillanden:
    15
    Bokade flyg igår kväll till Torre, och lyckades på något oförklarigt sätt boka fel hemresa. Då man inte får en helhetsbild över sin beställning när man ska betala resan så lyckades jag även slutföra köpet utan att upptäcka felet.

    Upptäckte det efter 3 minuter då jag fick bokningsmailet. Med andan i halsen så inser jag att det är lugnt då det står klart och tydligt på ryanairs hemsida att de till skillnad mot andra erbjuder ombokningsbara biljetter.

    Glad i hågen så loggar jag in och ändrar min resa som kostade 954:- per person döm om min lycka när jag inser att det endast kommer kosta mig 1300:- för att jag själv gör ombokningen.

    Tack Ryanair för denna möjlighet ni gav mig, och samtidigt vill jag passa på att tacka för möjligheten att betala Era resor med kort istället för kontanter. Er kortavgift som denna gång endast slutade på 508:- är helt klart värd sin vikt i guld.

    Nej vet ni faktum är att detta var förmodligen sista gången jag bokade med Ryanair, inte för de gjorde något fel. Allt var helt och hållet mitt fel men jag kan inte komma över känslan att trots att jag bokat billigt så är jag lurad för att det tillkommer så mycket avgifter som inte syns först när man söker efter resan.

    Vår lilla koisk i hörnet hemma får inte ta 5:- i kortavgift (ny lag sedan ett tag tillbaka) sajten på nätet som säljer barnvagnar måste erbjuda 14 dagars ångerrätt. Men Ryanair verkar kunna göra vad de vill?

    Ledsen om det blev lite gnäll för något jag orsakat själv men jag var tvungen att skriva av mig! :arg:
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. rinconada

    rinconada Känd medlem

    Blev medlem:
    6 oktober 2010
    Inlägg:
    3.875
    Mottagna gillanden:
    217
    Gnäll du bara! Det är nyttigt för oss andra att bli páminda om realiteten med Ryanair. Nu kan vi med ännu bättre samvete bojkotta dett bolag! Let's do it! Sprid detta vidare till alla som ni känner...
     
  4. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    Man undrar ju hur länge de kan hàlla pà. Nàgon gàng borde de ju börja förlora kunder pga deras motto att kunden aldrig har rätt
     
  5. McAber

    McAber Ny medlem

    Blev medlem:
    22 december 2011
    Inlägg:
    473
    Mottagna gillanden:
    13
    Förra gången när jag reste med RA, så funderade jag just om det där med kundförakt och ev motreaktion. Jag tyckte att de flesta satt som ekorrar med helspänn, vad kommer härnäst? Lossnar en vinge, eller en fullständigt oväntad betalanmodan? Jag blev tex bjuden med en vänlig röst juice, och jag accepterade, därefter ville hon ha 40kr. Vilket hon inte fick. Eftersom hon bjöd. Vilket liv. Principer vet ni..;)
    Resten av resan betraktade jag mina medpassagerare med förnyade ögon, liksom de betraktade mig. Jag kom på att RA sysslar egentligen med upplevelse resor. Det är resan som är meningen, inte målet..
    Kan det vara så, en ny nisch?
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. Amanda

    Amanda Ny medlem

    Blev medlem:
    3 juni 2012
    Inlägg:
    22
    Mottagna gillanden:
    0
    Jag dubbelkollar och trippelkollar alltid att jag har skrivit 1) rätt namn 2) rätt datum 3) rätt destination. Det är inte bara RyanAir som är så här löjliga utan ALLA resebolag. Vissa mer än andra. Men med de flesta reguljärflyg får du köpa en helt ny biljett om du har minsta stavfel. Väldigt tråkigt för dig. Sedan åker jag nästan aldrig med Ryan Air i alla fall (inte från Sverige eftersom de flyger från Skavsta) däremot kan jag tänka mig att använda dem i städer där de använder sig av samma flygplatser som andra bolag (tror de flyger till Tegel i Berlin t.ex).
     
  8. Backis

    Backis Ny medlem

    Blev medlem:
    16 februari 2009
    Inlägg:
    379
    Mottagna gillanden:
    13
    Läst en intervju med O'Leary, chefen, och han tyckte inte det skulle vara mera märkvärdigt att flyga än att åka buss. Standarden blir därefter och man får inte mer än man betalar för.

    Kom att tänka på IKEA när jag var ung, alla skällde på deras kvalitet, det saknades skruvar osv. Nu är de nästan helgonförklarade, månne Ryan också är det om 20 år?

    Spanska myndigheter ska undersöka tre nödlandningar Ryan gjort pga bränslebrist i sommar. Ytterligare ett exempel på deras osäkerhet.

    Pga oväder i Madrid fick de gå till Valencia, snurra en timme över stan och "nödlanda" för att de bara hade bränsle för en halvtimme till. Är det onormalt att bara ha bränsle för 2 extra timmar eller är det en sensation bara för att det är Ryan?

    Samtidigt protesterar Norwegians piloter för att det bolaget anlitar bemanningsföretag som Ryan gör. "Äventyrar säkerheten" står det i DN. Dags att bojkotta Norwegian snart också?

    Kan det vara så att vi står inför ett kulturskifte. De "fina" bolagen, med sina enorma overheadkostnader och generösa anställningsvillkor, får leva på förstaklassresenärer. Det stora flertalet passagerare vill ha lågt pris. Under en övergångstid förväntar man sig service som i gamla tider, utan att vilja betala gamla priser.

    Vad man kan hoppas på är att något bolag tänker om och hittar en mellanväg. Iberia express, kanske. Trots piloternas protester.
     
  9. Akalla

    Akalla Medlem

    Blev medlem:
    30 augusti 2011
    Inlägg:
    43
    Mottagna gillanden:
    1
    Jag har lovat mig själv att aldrig mer flya med Ryan , har gjort det flera gånger men hoppas jag kan hålla mitt löfte denna gång.
    Jag betalade runt 1200 kr för att ändra namn på en biljett i maj, kan det vara så avancerat att ändra namn på en biljett? In i något program och ändra namn, klart. 1200 swisch.
     
  10. Backis

    Backis Ny medlem

    Blev medlem:
    16 februari 2009
    Inlägg:
    379
    Mottagna gillanden:
    13
    Tyvärr är det på liknande sätt med de flesta. Fyllde i för- resp efternamn rätt men i fel rutor. Iberia tog 48€ för att skifta fälten. Surt!
     
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. rinconada

    rinconada Känd medlem

    Blev medlem:
    6 oktober 2010
    Inlägg:
    3.875
    Mottagna gillanden:
    217
     
  13. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    Kan ju ocksà bero pà att Ikea tog àt sig kritiken och förbättrade sig. Ärligt talat har det aldrig fattats en skruv eller nàt när jag köpt pà Ikea
     
  14. Gnap

    Gnap Ny medlem

    Blev medlem:
    10 april 2012
    Inlägg:
    136
    Mottagna gillanden:
    0
    Det där med så kallade nödlandningen i Madrid... De var tvungna att cirkla runt i en timme pga av åska i väntan på att landa. Enligt lag är flygplan bara skyldiga att ha bränsle för en halvtimmes extra flygning utöver beräknat, alltså har Ryanair en STÖRRE säkerhetsmarginal.När det gäller säkerhet så tycker jag alltid det är intressant med hur gamla planen är.Ryanair kör med ganska nya plan rakt över medan det finns många bolag som kör med gamla "häckar". Jag betalar gärna lite mindre för att resa utan mat o dryck etc,sen får man förstås räkna med att det kommer till diverse avgifter,Ryanair brukar oftast bli billigare i alla fall...
     
  15. kimmen

    kimmen Ny medlem

    Blev medlem:
    16 januari 2011
    Inlägg:
    87
    Mottagna gillanden:
    1
    Nää, det stämmer inte riktigt.

    Enligt lagar och regler måste man ha 5% extra bränsle i reserv, plus tillräckliga bränslereserver för att ta sig till en alternativ flygplats, plus tillräckligt med bränsle för att vänta i 30 minuter vid destinations-flygplatsen. Om man har börjat ta av den sista 30-minutersreserven räknas det som ett nödläge.


    /kimmen
     
    Last edited: 16 augusti 2012
  16. Uffetrader

    Uffetrader Ny medlem

    Blev medlem:
    19 december 2011
    Inlägg:
    409
    Mottagna gillanden:
    11
    Jag brukar använda Ryan, då de till syvende og sidst, blir det billiagaste alternativet.
    Därtil, verkar det som att RA är det enda flygbolag i Europa som genererar en vinst!
    Lite paradoxalt kan tyckas, men det håller i sina utgifter:)

    En historia som anspelar på Ryanairs alla tilläggsavgifter sprids just nu via mejl och i sociala media. Michael O’Leary, Ryanairs VD, ska köpa en pint Guinness på en bar i Dublin.

    När Michael O’Leary, Ryan Airs VD kom fram till ett hotell i Dublin gick han till baren och beställde en pint Guinness fatöl. Bartendern nickade och sa ”Det blir en euro, Mr O’Leary”.

    ”Det var billigt” och lämnade ifrån sig en euro ”Ja, vi vill vara i framkanten jämfört med våra konkurrenter” svarade bartendern ”och vi serverar även gratis öl varje onsdag kväll från 18-20, vi har den billigaste ölen på Irland”.

    ”Det är fantastisk valuta för pengarna” kommenterade Michael.

    ”Jag ser att du inte har något glas, så du behöver antagligen ett av våra, det kostar 3 Euro, Tack” .

    O’Leary stönade men betalade, han tog sedan sin drink och gick mot en stol ”Aha, du vill sitta ned?” sa bartendern, ”Det blir två euro extra – Du kunde har förbokat stolen då hade det bara kostat en euro”. ”Dessutom tror jag du är för stor för den där stolen, kan du sitta ned i den här modellen, tack” Michael försöker sätta sig men modellen var för liten och när han inte kunde klämma sig ned protesterade han ”Ingen kan sitta i den där lilla modellen” .
    ”Jag är rädd för att du om du inte passar in i modellen måste betala ett extra tillägg på fyra euro för din stol, sir” O’Leary svor för sig själv men betalade.

    ”Jag ser att du har din laptop med dig” la bartendern till ”Och eftersom inte den heller bokats in i förväg kostar det 3 euro”.

    O’Leary var så arg att han gick tillbaka till baren, dängde sin drink i bardisken och skrek ”Det här är löjligt, jag vill prata med chefen”.

    ”Aha, jag ser att du använder bardisken” säger bartendern ”Det kostar 2 euros, tack”.

    O’Learys ansikte var illrött av ilska, ”vet du vem jag är?” ”Det är klart jag gör Mr O’Leary”

    ”Jag har fått nog, vad är det här för typ av hotell? Här kommer jag in för att få en drink i lugn och ro och du behandlar mig på det här sättet, Jag insisterar på att få prata med chefen”

    ”Här är hans e-mailadress, eller så kan du ringa honom mellan 09.00 och 09.10 varje måndag eller tisdags morgon på det här tullfria numret. Samtalet är gratis tills det besvaras sen är det en samtalskostnad på 20 cent per sekund”.

    ”Jag kommer aldrig komma tillbaka till den här baren”
    ”OK sir, men kom ihåg vi är det enda hotellet på Irland som säljer pints för en euro”
     
  17. Backis

    Backis Ny medlem

    Blev medlem:
    16 februari 2009
    Inlägg:
    379
    Mottagna gillanden:
    13
    Då är det ju ingen stor affär, bränslet räckte ju från det stängda Barajas till Valencia plus en timmes snurrande där plus 30 min reserv.

    B
    Med sommarhus 20 min från Skavsta:D
     
  18. kimmen

    kimmen Ny medlem

    Blev medlem:
    16 januari 2011
    Inlägg:
    87
    Mottagna gillanden:
    1
    Men var det inte så att man hade börjat ta av den där 30-minutersreserven? Då räknas det ju som ett nödläge och landningen klassificeras som en nödlandning...

    /kimmen
     
    Last edited: 18 augusti 2012
  19. Gnap

    Gnap Ny medlem

    Blev medlem:
    10 april 2012
    Inlägg:
    136
    Mottagna gillanden:
    0
    Ja, Ja, nödlandning och nödlandning... när vi satt i rökfyllt plan med brinnande motor så sa kapten att det inte kallades nödläge...;) OBS! Det var inte Ryanair....
    Och NEJ vi är INTE flygrädda!!!!
     
  20. Jussi Myllymaa

    Jussi Myllymaa Medlem

    Blev medlem:
    11 september 2011
    Inlägg:
    43
    Mottagna gillanden:
    1
    Om man flyger med ryanair så måste man alltid vara beredd på överaskningar. Bokningssidan måste man ha väldigt klart för sej vad som ska skrivas o vart. Allt har sin tidsgränns. Annars har jag klarat mej ganska bra med RA. Jag har bokat sittplats med prioriterad ombordstigning. På detta set försäkrat med om att planet inte är överbokat, ock min bokning hamnar uttanför. Norwegian är klart bättre allternativ.
     
  21. besj

    besj Ny medlem

    Blev medlem:
    8 december 2012
    Inlägg:
    12
    Mottagna gillanden:
    0
    Åker ofta med Ryanair till Spanien och andra ställen. Jag har bara goda erfarenheter från de mer än 100 resor jag har gjort med dem...
    Två gånger har jag stavat fel på namn när jag har bokat. Då har jag ringt (irländska numret så slipper man betalavgiften) och fått det ändrat utan kostnad. Men det har då varit uppenbara stavfel (typ en bokstav).
    Har ofta med mig min rullstolsburna dotter och även det fungerar utmärkt med vänlig personal och bra hjälp i övrigt. Ryanair är en av de första bolagen där du kan boka assistans direkt vid bokningen.
    Vad gäller säkerhet så vet jag inget bolag som har samma koll på hur passagerarna är fastspända och kontroll på säkerheten.
    Men vi har koll på avgångstider och bagageregler. Har man stora handbagage eller tunga väskor kan det bli dyrt. Jag skulle inte heller vilja jobba på Ryanair själv...
     
  22. tarha

    tarha Ny medlem

    Blev medlem:
    18 november 2011
    Inlägg:
    35
    Mottagna gillanden:
    1
    Hittills inga problem med RA, London, Italien och Spanienresor gjorda, med handbagage alt 1 incheckad väska på hemresan, helt ok och bra priser. Senaste veckan tr/r Goteborg-Malaga för mina föräldrar 1200:- för 2 pers. Helt ok pris och de tyckte också det var ok med flyget. :)
     
  23. Rickard

    Rickard Ny medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    98
    Mottagna gillanden:
    1
    Norwegian är inte ett dugg smidigare om man bokar fel resa.....

    men generellt - ja det är fördjävligt :)
     

Dela sidan

Laddar...