Behöver HJÄLP!!

Diskussion i 'Spanska språket' startad av Eric, 16 augusti 2011.

  1. Eric

    Eric Ny medlem

    Blev medlem:
    22 maj 2010
    Inlägg:
    32
    Mottagna gillanden:
    0
    Vad heter


    Jäst-


    Bakpullver-


    Lagerblad-


    Florsocker--


    Vaniljsocker--


    Kolorit--

    På spanska
    Mvh/Eric
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. ester

    ester Medlem

    Blev medlem:
    19 oktober 2008
    Inlägg:
    108
    Mottagna gillanden:
    5
    Hej Eric, jag använder mig av följande uttryck.

    jäst = levadura fresca

    bakpulver = levadura en polvo

    lagerblad = hojas de laurel

    florsocker = azúcar en polvo eller azúcar glas

    vaniljsocker = azúcar de vainilla

    kolorit = colorante (så vitt jag vet finns endast gul colorante i Spanien som används till risrätter. Du kanske tänker på brun kolorit - sådan man använder i Sverige till brunsås. Tror inte det finns i Spanien)

    Hälsningar
    Ester på semester
     
  4. Eric

    Eric Ny medlem

    Blev medlem:
    22 maj 2010
    Inlägg:
    32
    Mottagna gillanden:
    0
    otroligt stort tack ;;;)

    en sak till

    potatismjöl
     
  5. ester

    ester Medlem

    Blev medlem:
    19 oktober 2008
    Inlägg:
    108
    Mottagna gillanden:
    5
    Jag har aldrig sett potatismjöl i Spanien men använder istället Maizena. Det är liksom samma konsistens.
    Men du känner väl till att det finns skandinaviska affärer i Torrevieja? En ligger i Galerian på calle La Loma och en annan, Scandigo, strax brevid. De har alla slags skandinaviska varor men det är förstås ganska dyrt.

    Men du - du ska väl inte ställa till med storbak i den här värmen???
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. Eric

    Eric Ny medlem

    Blev medlem:
    22 maj 2010
    Inlägg:
    32
    Mottagna gillanden:
    0
    Jopp det är bara 33gapskrattt

    Nej det får bli en rengning dag
     
  8. monica7

    monica7 Ny medlem

    Blev medlem:
    28 januari 2008
    Inlägg:
    94
    Mottagna gillanden:
    1
    Toppen detta visste inte jag heller, hur har du lärt dig allt detta Ester!!!?? ;)
     
  9. ester

    ester Medlem

    Blev medlem:
    19 oktober 2008
    Inlägg:
    108
    Mottagna gillanden:
    5
    Har bott många år i Spanien, Monika. Jag är inte så förtjust i spanska bakverk (även om jag gillar spansk mat) så då har det blivit en del bakning, speciellt till jularna.
     
  10. Lisenda

    Lisenda Ny medlem

    Blev medlem:
    7 januari 2012
    Inlägg:
    47
    Mottagna gillanden:
    3
    Vilken massa bra info det finns i deta forum. Förutsatt att man letar.

    Bakade semlor i veckan och visste att jäst heter levadura. Levadura en polvo hade man, torrjäst trodde jag. Ni kan tänka er hur bullarna blev!

    Men tack Ester, nu vet jag.
     
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. ester

    ester Medlem

    Blev medlem:
    19 oktober 2008
    Inlägg:
    108
    Mottagna gillanden:
    5
    Måste göra en liten rättelse på det jag tidigare skrev. Maizena ger inte alltid samma resultat som potatismjöl. Märkte det när jag gjorde drömtårta - med maizena blir kakbotten inte så mjuk och porös som med potatismjöl. Kanske bättre använd vanligt mjöl. I såser fungerar dock maizena helt ok.
     
  13. ana la sueca

    ana la sueca Medlem

    Blev medlem:
    20 augusti 2009
    Inlägg:
    59
    Mottagna gillanden:
    1
    Hej
    Har ni svårt att hitta färsk jäst så finns det nu levadura de panaderia som fungerar till semlor och lussekatter, som svensk torrjäst. Fecula de patata, potatismjöl, är svårt att få tag i och jag vet inte om det är godkänt som livsmedel, man har det till att stärka textil med. Håller helt med om att maizenan inte duger i tårtbottnar och dylikt, efter 35 års lussefirande har det blivit en del bakande, men en del ingredienser får man be släkten ta med sig, som sirap och vörtbrödskryddor.
     
  14. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    Färsk jäst finns pà Mercadona
     

Dela sidan

Laddar...