Några frågor.

Diskussion i 'Leva och Bo i Spanien' startad av Displeased, 7 april 2011.

  1. Displeased

    Displeased Ny medlem

    Blev medlem:
    6 april 2011
    Inlägg:
    1
    Mottagna gillanden:
    0
    Godkväll!

    Jag och flickvännen har lite planer på att flytta till Spanien. Är väl främst någon kanarieö eller solkusten som är mest intressant. Jag har några frågor som jag hoppas kunna få svar på.

    Jag jobbar som daytrader på oddsbörsen på betfair. Ungefär som en aktietrader fast jag köper och säljer odds på pågående tennismatcher istället. Eftersom detta räknas som spel eller vadslagning faller det inom lotterilagen i Sverige och är därmed skattebefriat (Däremot tar bolaget kommision på vinster som går till England). Hur ser läget ut i Spanien? Lagar och regler om detta? Om skatt på oddsvinster, vad ligger %-satsen på? Om jag skriver mig i Spanien kanske jag blir tvungen att betala både kommision till England och inkomstskatt till Spanien och det är ju inget man önskar, kan bli svårt att gå runt då. Göra bäst i att stå skriven i Sverige? Jag spelar även en del nätpoker, hur ser skattebiten ut på det planet? Även där räknas det ju som lotteri i Sverige och är skattebefriat om man spelar inom EU. Har forskat runt lite om detta på nätet men verkar vara svårt att få tag på vettig info, speciellt på oddstradingen eftersom det inte är vanligaste heltidsjobbet men det finns kanske generella fingervisningar iaf. Här är ni ju iaf några som bor i Spanien som kanske vet.

    Vad är det för klass på bandbredden i Spanien generellt sett? Av naturliga skäl måste jag ha en vettig lina för att kunna streama matcherna live. Har alla hus/lägenheter tillgång till internet eller är det kanske inte lika utbrett där som i Sverige?

    Ifall det skulle vara så att man flyttar ner men blir tvungen att fortfarande vara skriven i Sverige, hur funkar det då med t.ex sjukvård? Min flickvän är reumatiker och måste ta blodprov varje vecka samt göra massa andra kontroller. Detta kan utgöra ett problem misstänker jag.

    Det var lite tankar jag har som bekymrar mig mest inför en eventuell flytt. Betting/oddstrading/onlinepoker är ju förbjudet i större delen av världen (dock ej Spanien verkar det som) så man är ju ganska geografiskt begränsad om man vill fortsätta göra det man gör men vill flytta till varmare breddgrader.

    Hoppas någon kan hjälpa mig att bli lite klokare!

    Tack.
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. daddy

    daddy Ny medlem

    Blev medlem:
    20 februari 2008
    Inlägg:
    70
    Mottagna gillanden:
    1
    Betting i Spanien

    välkommen till hit! Både till forumet och till Spanien :) Kan tyvärr inte allt du frågor om, men kan relativt lätt få tag på en riktigt snabb uppkoppling, hade själv förut snabbare här än i Sverige. Ungefär samma priser också. Grymt bra av dig att försörja dig på tennisbettingen, kör också en del men tycker det är svårt, då många spelare är så ojämna och skrällar är i nästan varje turnering..
    Sjukvården är också bra både på kanarieöarna och spanska fastlandet, eftersom det är inom EU. Bäst blir det förstås om du köper en privat försäkring på ngn tusenlapp så ska det inte vara några problem för flickvännen sjukvårdskontroller.
     
  4. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    Läste nàgonstans att det var förslag om att börja skatta nätpoker nu i Spanien. Blir ju bara mer och mer poppis. och dom inser väl att dom g`r miste om en bra penga där.
    Alla lotteri vinster i Spanien är förnuvarande skattefria under det första àret. Dvs sà länge du gör dig av med allt du vinner under samma skatteàr, behöver du inte skatta för dom pengarna
     
  5. davve

    davve Ny medlem

    Blev medlem:
    21 januari 2008
    Inlägg:
    90
    Mottagna gillanden:
    1
    hehehe det kan ju vara en idé , bra där. Eller att man investerar utomlands.
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. rinconada

    rinconada Känd medlem

    Blev medlem:
    6 oktober 2010
    Inlägg:
    3.875
    Mottagna gillanden:
    217
    Nalle: Kan bli svårt att göra av med storvinsterna (under ett år) som kan ibland gå upp till skyhöga summor. Minns inte vad den högsta vinsten hittills var men det var över 100 milj €...
    Naturligtvis beror det på hur man använder pengarna, man kan ju sänka bort dem. Men jag tänkte mest att om man skulle använda själv under ett år.
     
  8. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    Euromillions ligger väl pà 140 miljoner €... Men du kan ju lätt göra dig av med dom pengarna genom att köpa hus... iofs mànga hus.. Sen màste du skatta för husen du har köpt, men inte för pengarna du har vunnit....

    ska sluta dagdrömma nu...
     

Dela sidan

Laddar...