Korruption i polisväsendet

Diskussion i 'Spanien' startad av Preciosa, 10 november 2017.

  1. Preciosa

    Preciosa Veteranmedlem

    Blev medlem:
    13 december 2008
    Inlägg:
    8.313
    Mottagna gillanden:
    1.050
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Robin_23

    Robin_23 Ny medlem

    Blev medlem:
    8 oktober 2017
    Inlägg:
    10
    Mottagna gillanden:
    6
    Ja, det är ju ändå bra att ta såna krafttag då och då för att markera.

    Korruption inom polisväsendet kommer alltid förekomma i större eller mindre skala, finns även missförhållanden i Sverige, i andra länder kan det regionvis förekomma att kriminella helt styr poliskontor, inom kokainrutten till Nordamerika är det så stora pengar inblandade att det blir i princip omöjligt att stå emot.

    Vad tjänar en Guardia Civil samt lokalpolis förresten och hur lång utbildning är det?
     
  4. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    lokalpolis har ingen utbildning i sig, de skall ha klarat sin skolgàng "bachillerato" (ungf 2 àrig gymnasie utbildning) sen ska de klara "oposiciones" det är ett test pà x antal fràgot (tror det ligger pà runt 100) klarar du detta sà har du chans att bli polis, de tar bara x antal varje àr, beroende pà hur mànga som gör testet och klarar det, destu högre score du fick...
    Hur mycket du tjänar beror pà kommunen du är anställd av. Men skulle tänka mig att snittet pà ingàngslönen ligger pà runt 1500€ i mànaden. Set tillkommer säkert en mängd olika tillägg.

    Polica nacional och Guardia civil är anställda av staten och det spelar ingen roll var de är, de tjänar lika mycket i baslön. vet inte vad den ligger pà idag, men när svärfar pensionerads (2003) sà tjänade han strax över 2000€ i mànaden, dà var han "teniente" och fick inga riskpàlägg som de fàr i tex Baskien etc. men hade naturligtvis andra pàlägg, som antal àr etc etc
    För att bli guardia cilvil, màste du ha passerat ett test för att komma in i deras akademi, som du sen màste klara av.
     
    Sokrates och mixt gillar detta.

Dela sidan

Laddar...